Johanna Larsson åkte ut i den andra omgången. Foto: TT

Johanna Larsson räckte inte till i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson kämpade och slet. Men det blev ingen fortsättningen i Franska öppna då spanska toppspelaren Garbine Muguruza fick kontroll på spelet och vann med 6–4, 6–1 på onsdagsförmiddagen.

Det blev bara en match i Franska öppna för Johanna Larsson. Efter att ha vunnit i två raka set, mot den klart högre rankade Magdalena Rybáriková i första omgången, blev det betydligt tuffare motstånd för den 172-rankade Larsson mot topp 20-spelaren Garbine Muguruza från Spanien.

Johanna Larsson inledde respektlöst och fram till ställningen 3–3 var det helt jämnt. Men ett servegenombrott räckte för Muguruza att vinna första set med 6–4.

När den säkra spanjorskan fick kontroll över Larsson höjde hon tempot och det märktes tydligt i andra set. Johanna Larsson spelade bra och kämpade hårt i alla gamen, men fick inte poängen med sig. Muguruza gick fram till 4–0 och vann sedan andra set med 6–1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.