John McEnroe (tv) och Novak Djokovic (th) Foto: Bildbyrån

John McEnroe rasar mot att Novak Djokovic stoppas från US Open

Uppdaterad
Publicerad

Med en vecka kvar till starten av Grand Slam-turneringen US Open så ser det ut som att den förre världsettan Novak Djokovic inte får delta om han inte vaccinerar sig mot corona, ett felaktigt beslut tycker tennislegendaren John McEnroe:

– Jag tycker det är korkat och felaktigt att de inte låter honom delta, säger McEnroe till spanska Marca.

Djokovic har länge varit tydlig med att han inte vill vaccinera sig och på grund av det så fick han inte spela i Australian Open i Melbourne i början av året och nu missar han även US Open. Rådande regler i USA säger att inresande måste visa upp vaccinpass för att få komma in i landet.

– Jag tycker det är korkat och felaktigt att de inte låter honom delta. Det är i det närmaste ett skämt. Vi har levt med den här pandemin i två och ett halvt år och med tanke på det är det ett skämt att han inte tillåts delta, säger McEnroe.

McEnroe påpekar också att det påverkar Djokovic spela när han inte får delta i vissa turneringar:

– Det är inte lätt att träna utan att veta om du får spela matcher. Det tog Djokovic fyra månader att komma i form efter allt som hände honom i Australien i januari.

Arkiv: Detta har hänt – Djokovic visumstrul i Australien:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.