Novak Djokovic är tillbaka i US Open, och snart även på platsen som världsetta. Foto: Matthew Stockman/AFP/TT

Lyckad comeback för Novak Djokovic i US Open – blir världsetta igen efter storseger

Uppdaterad
Publicerad

Både Novak Djokovic och Caroline Wozniacki gjorde comeback i US Open – med segrar.

– Jag fick en fantastisk start, säger Djokovic – som i och med segern kommer att återvända till förstaplatsen på världsrankingen.

Den trefaldige US Open-vinnaren Novak Djokovic har inte spelat på Flushing Meadows sedan 2021. Han är inte vaccinerad mot covid-19 och blev därmed inte insläppt i USA under några år.

– Jag har sett fram emot det här ögonblicket under några år, att få spela på vår idrotts största arena, den mest högljudda arenan och att få spela kvällsmatch, säger serben.

”Nästan felfritt”

Djokovic slog fransmannen Alexandre Muller med 6–0, 6–2, 6–3.

– Jag tror utförandet visar hur jag kände det i kväll, framför allt i de två första seten. Det var nästan felfritt och ett perfekt första set, menar serben, som i och med segern kommer att klättra från andra till första plats på världsrankingen när den rankingen uppdateras efter US Open.

Två raka set för Wozniacki

Danskan Caroline Wozniacki gjorde tidigare i augusti comeback i tennisen efter tre år. Och den förra världsettan hade inga problem att ta sig vidare till andra omgången i US Open. Hon besegrade den ryska kvalspelaren Tatiana Prozorova med 6–3, 6–2.

– Det känns otroligt att vara tillbaka, säger 33-åringen som fick ett wildcard till turneringen.

– Det var så klart nervöst eftersom jag inte varit här sedan 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.