Mikael Ymer ställs mot Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer mot Novak Djokovic i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Efter skandalen i US Open:

Nu ska världsettan Novak Djokovic ta revansch i Grand Slam-sammanhang.

På andra sidan nätet i Franska mästerskapens första omgång: svenske Mikael Ymer.

Det blir en stentuff start på Franska mästerskapen i tennis för Mikael Ymer. Den 22-årige svensken lottades mot världsettan Novak Djokovic, med 17 grand slam-titlar under bältet, i första rundan av herrarnas singelturnering, ett möte som blir det första spelarna emellan.

Årets uppskjutna upplaga av Grand Slam-turneringen i Paris följer bara ett par veckor efter att US Open avslutats i New York. För Ymer tog det slut redan i första omgången efter förlust i tre raka set mot en annan serb, Filip Krajinovic – men särskilt roligt i Flushing Meadows hade inte heller Novak Djokovic.

Nadal mot belarusier

33-åringen, som jagar Rafael Nadal (19) och Roger Federer (20) i racet om flest grand slam-titlar, diskades sensationellt i den fjärde omgången efter att i mötet med spanjoren Pablo Carreño Busta ha slagit en boll vårdslöst rakt på en linjedomares hals efter ett förlorat game.

Franska mästerskapen-specialisten Rafael Nadal lottades att möta Egor Gerasimov, från Belarus, i första rundan.

Många starka damer saknas

Rebecca Peterson, rankad 49, får möta belgiskan Alison van Uytvanck, rankad 64, i damernas singelturnering.

I samband med lottningen meddelade även arrangörerna att damernas världstia Belinda Bencic, Schweiz, dragit sig ur turneringen. Därmed saknas sex av de tio bäst rankade damerna i turneringen, däribland världsettan och den regerande mästarinnan Ash Barty.

Start på söndag

Även Milos Raonic, nummer 20 på herrarnas världsranking, lämnade ett sent återbud.

Den första omgången inleds på söndag.

ARKIV: Skandal i US Open – Novak Djokovic diskad  (7 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.