Det ser ut att bli publik på Franska Öppna 2020. Foto: Christophe Ena/AP/TT

Ökad smittspridning – färre Franska-åskådare

Publicerad

Den senaste tiden har antalet covid-19-smittade i Frankrike ökat rejält. Det får sina följder för Franska mästerskapen i tennis, som inleds den 21 september.

Med bara några dagar kvar till grand slam-turneringen i Paris kommer nu beskedet att det endast kommer att tillåtas att 5 000 åskådare är på plats på Roland Garros per dag, meddelar Parispolisen nyhetsbyrån AFP.

Det ska jämföras med de 11 500 åskådare som arrangören för tio dagar sedan sade skulle tillåtas dagligen. Men de nuvarande restriktionerna från den franska regeringen tillåter maximalt 5 000 personer vid offentliga sammankomster.

Publikfritt på nästan alla banor

Enligt nyhetsbyrån Reuters skriver den franska sporttidningen L'Équipe att det innebär att det endast kommer att vara publik på centercourten, Philippe-Chatrier. På övriga banor kommer det därmed vara publikfritt.

Grusturneringen skulle ha avgjorts på Roland Garros i Paris 18 maj–7 juni, men flyttades fram på grund av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer