Naomi Osakas WTA-slutspel slutade i tårar. Foto: TT

US Open-skrällen avslutade säsongen i tårar

Uppdaterad
Publicerad

Upp som en sol och ner i tårar. Så går det att beskriva Naomi Osakas väg den senaste tiden. Det japanska stjärnskottet som gått till minst final i de tre senaste turneringarna, fick i dag avbryta matchen mot Kiki Bertens i WTA-slutspelet på grund av skada.

– I dag kunde jag inte ens värma upp, säger Osaka.

Debuten i WTA-finalspelet slutade i tårar för japanskan Naomi Osaka. Hon tvingades dra sig ur matchen mot Kiki Bertens på grund av skada och missar därmed att gå till semifinal.

Osaka, som överraskande vann US Open tidigare i höst, inledde WTA-slutspelet i Singapore med förluster mot Sloane Stephens och Angelique Kerber.

Kunde inte ens värma upp

– Jag gjorde mig illa i baksidan av låret i första matchen och det blev allt värre varje gång jag spelade. I dag kunde jag inte ens värma upp, säger Osaka.

Nederländskan Bertens är i och med segern över Osaka klar för semifinal, där hon ställs mot ukrainskan Jelina Svitolina. I den andra semifinalen möts Stephens och Karolina Pliskova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.