Japanskan Naomi Osaka under Australian Open i början av 2020. Foto: BILDBYRÅN

Naomi Osaka om karantän och OS-flytt: ”Det har varit tufft”

Uppdaterad
Publicerad

När en hel värld stängdes ner tvingades idrottare till nya lösningar – och vardagen förvandlades till en tid helt utan tävling.

Tvåfaldige Grand Slam-vinnaren Naomi Osaka har inte rört ett tennisrack sedan nedstängningen.

– Det är en ny vardag, det är bara att anpassa sig, säger den tidigare världsettan till Reuters.

Hon sitter i karantän hemma i Florida, USA, och vet inte när tennisen drar igång igen. Men den japanske världstian Naomi Osaka är ändå positiv.

– Jag vet att karantänlivet är nödvändigt och viktigt så jag använder tiden till att njuta av att vara hemma, det är ju något som en tennisspelare aldrig får vara annars, säger 22-åringen till Reuters och fortsätter:

– Jag har lagat mycket mat, tränat för att hålla mig i form, läst och så försöker jag hålla kontakten med min syster och familj i Japan, säger Osaka.

”Har varit tufft”

Osaka skulle, precis som tusentals andra idrottare, deltagit i OS i Tokyo i sommar. Ett mästerskap japanskan varit ansikte utåt för – men spelen ställdes in och flyttades ett år.

– Jag vet så många, bland annat nära vänner till mig, som har jobbat så hårt för att kunna genomföra spelen. Och jag vet hur svårt det varit för folket i Japan också, så det har varit tufft, säger hon.

Osaka, som vann sin första Grand Slam-titel 2018 när hon lyfte bucklan i US Open, blickar nu framåt mot OS när det väl körs.

– Jag hoppas verkligen att OS blir en stor fest för hela världen när vi kommer ut på andra sidan av den här pandemin.

KLIPP: Galna tennismatchen – 12 slag över hustaken:

Naomi Osaka

Nationalitet: Japan

Född: 16 oktober 1997 (22 år)

Största meriter: US Open 2018, Australian Open 2019

Högsta singelranking: 1 (28 januari 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.