Tyska tennisspelaren Kevin Krawietz. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tennisstjärnan tog chansen under pandemin – jobbar i matbutik

Uppdaterad
Publicerad

Tysken Kevin Krawietz, som 2019 vann dubbelturneringen på Franska öppna tillsammans med Andreas Mies, hade länge velat testa på ett ”vanligt jobb” men inte haft tid. Då coronapandemin nu satte all tennis på paus passade han på.

– Corona gav mig möjligheten, säger han till Der Spiegel.

Krawietz är alltså regerande mästare på franska öppna och han har tjänat över en miljon amerikanska dollar på ATP-touren, men de senaste veckorna har han jobbat i en matbutik i München.

– Jag fyller hyllorna tillsammans med en kollega. Jag ser till att det finns tillräckligt med korv och ost. Jag tömmer kartonger och förra veckan desinficerade jag kundvagnarna, säger 28-åringen till Der Spiegel.

Corona och idrott

Han berättar att han har lärt sig mycket av det nya jobbet.

– Mina kollegor stiger ibland upp klockan fem på morgonen för att vara i butiken och fylla hyllor vid halv sex. Jag har haft lyxen att göra min hobby till ett jobb, säger Krawietz.

Franska öppna är flyttat till september och då har Krawietz och Mies chansen att försvara sin titel.

MER TENNIS: Galna tennismatchen – 12 slag över hustaken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet