Novak Djokovic fick en stor tårta efter sin 1000:e ATP-seger. Foto: Andreas Solaro/AFP/TT

Novak Djokovic nya milstolpe: 1000 segrar på ATP-touren

Uppdaterad
Publicerad

Bara Roger Federer och Rafael Nadal hade gjort det tidigare.

Men nu har även Novak Djokovic gjort det.

Vad? Vunnit 1000 matcher.

– Jag har sett fram emot detta, säger han.

2004 gjorde Novak Djokovic sina första ATP-matcher, och tog sina första seger då han i september vann en tresetare mot Frankrikes Arnaud Clement.

I dag, nästan 18 år senare, tog han seger nummer 1000. I Rom vann han semifinalen mot norske Casper Ruud i två raka set (6–4, 6–3) och är därmed del av den exklusiva 1000-segrarklubben som tidigare bara innefattade Roger Federer och Rafael Nadal.

– Jag har sett Roger och ”Rafa” fira milstolpen och har sett fram emot att få göra det själv. Jag är lycklig över att ha lyckats nå så många segrar. Det har gått en lång tid sedan jag vann den första matchen på touren, men jag hoppas att jag kommer att vinna många fler matcher, sade serben i en segerintervju på banan strax efter matchen.

”En tuff match”

I finalen ställs han mot greken Stefanos Tsitsipas, som han inte har mött sedan han vann finalen i Franska öppna förra året.

– Han varit bland de två-tre bästa spelarna i världen de senaste åren, framför allt på grus och når alltid final i de största grusturneringarna. Så jag vet att jag kan vänta mig en tuff match. Men jag är redo för det, säger Djokovic, som fick en stor tårta med siffran 1000 på efter sin seger.

ARKIV: Här jonglerar Djokovic med Neymar (12 april):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.