Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Novak Djokovic tog sig vidare till final i US Open. Foto: Bildbyrån

Novak Djokovic till final i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic är klar för final i US Open för första gången sedan 2021.

Semifinalen mot amerikanen Ben Shelton blev en relativt ensidig historia där serben vann i tre raka set med siffrorna 6–3, 6–2, 7–6.

– Jag är väldigt nöjd med segern, säger Djokovic i officiella intervjun efteråt.

Efter finalsegern mot Casper Ruud i Franska öppna i somras blev Novak Djokovic, 36, den främsta manliga tennisspelaren genom tiderna med sina 23 Grand Slam-titlar.

På söndag har 36-åringen chansen att säkra sin 24:e titel efter att han besegrat amerikanen Ben Shelton, 20, i semifinalen på Arthur Ashe Stadium i New York.

Setsiffrorna skrevs till 6–3, 6–2, 7–6, där 47-rankade Shelton, som på måndag klättrar upp till en 19:e plats på rankingen, bjöd på fin tennis i det tredje setet där han jobbade fram en setboll. I slutändan orkade dock inte 20-åringen stå i mot i tiebreak som Djokovic vann med 7–4.

Djokovic har hittills spelat nio US-Open-finaler där det blivit tre titlar, 2011, 2015, 2018. I  söndagens final väntar Daniil Medvedev, som slog Djokovic i finalen 2021.

– Jag förväntar mig den tuffaste matchen i turneringen för min del, säger Djokovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.