Stjärnan väntas straffas efter hårda utspelet. Foto: TT

”Önskar en bomb exploderade på den här klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Världstian Fabio Fognini var förbannad i går. Riktigt förbannad. Under herrsingeln i Wimbledon så förbannad att han skrek ut en hel del, låt oss säga, olämpliga saker.

Fognini var förbannad för en incident på banan.

– Jag önskar att en bomb exploderade på den här klubben.

Utbrottet kom från italienske världstian i tennis, Fabio Fognini, som var påtagligt frustrerad när han på lördagen åkte ur herrsingeln i Wimbledon.

Efter förlusten mot amerikanen Tennys Sandgren, 3–6, 6–7, 3–6, i den tredje omgången bad Fognini sedan om ursäkt för sitt utspel under matchen.

”Ber om ursäkt”

– Det var en grej som hände på banan. Om någon tog illa vid sig så ber jag om ursäkt. Inga problem, sade 32-åringen, enligt BBC, och tillade:

– Den mesta av tiden som du är på banan så är du frustrerad. Jag var definitivt inte nöjd med min prestation eftersom jag visste att jag hade allt att vinna.

BBC skriver att Fognini nu sannolikt kommer att straffas av All England Club som arrangerar grand slam-turneringen. Det skulle i så fall inte vara första gången.

2014 tvingades spelaren böta 27 500 dollar, drygt 250 000 kronor, i Wimbledon på grund av osportsligt uppförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.