Naomi Osaka vann i Peking. Foto: TT.

Osaka avslutade med att vinna tio games i rad

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Naomi Osaka vände mot Allison Riske i Pekings åttondelsfinal och vann med 6-4,6-0 på 73 minuter. Japanskan låg under med 2-4 i det första setet men avslutade med att vinna de tio sista gamen.

Riske avslutade med att serva och slet som ett djur för att slippa förnedringen att bli nollad men avslutade snöpligt med ett dubbelfel och Osaka kunde vinna på sin andra matchboll.

– Hon hade så fina slag och jag var tvungen att hitta ett sätt att anpassa mig till det, säger Osaka lågmält under intervjun från den blå hardcourtbanan, som var långt ifrån fullsatt.

Intervjun gjordes på engelska och översattes till kinesiska under tiden. 

Hon skulle inte stanna kvar på arenan och titta på konkurrenternas insatser.

– Nej, jag brukar aldrig göra det. Jag bara överanalyserar matcherna, säger Osaka som i kvartsfinalen kan få möta Bianca Andreescu för första gången. Det skulle i så fall bli ett möte mellan de två senare årens mästare i US Open.

Hon var ett hett villebråd för autografjägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.