Naomi Osaka har behållit frisyren från invigningen. Foto: TT

Osaka en vinnare efter invigningen

Uppdaterad
Publicerad

I fredags fick Naomi Osaka hedersuppdraget att tända elden vid invigningen av spelen i Tokyo. Det gjorde att hennes inledande match mot kinesiskan Zheng Saisai sköts upp till i dag. Det stora japanska hoppet vann med 6-1,6-4.

– Mer än någonting annat är jag fokuserad på att spela tennis. Att få spela i OS har varit en dröm för mig sedan jag var liten. Det känns som den paus jag tog var nödvändig. Jag känner att jag laddat batterierna och är glad igen, säger Osaka enligt AP och lägger till att hon trivs med frågorna från media.

– Jag har lämnat kroppen lite grand nu känns det som, säger hon och erkänner att det var nervöst att spela efter så länge.

Tokyo 2020

Första matchen sedan uppbrottet från Paris

Det var Osakas första match sedan hon vann i första omgången i Franska öppna den 31 maj, en turnering hon sedan hoppade av och angav mental ohälsa som skäl. Hon vantrivdes bland annat med de presskonferenser som ingick i jobbet.

Osaka hade ett par matchbollar vid 5-3 i andra set men Zheng Saisai lyckades hålla sin serve och reducera till 4-5. Osaka gick upp till 40-0 och skaffade sig tre nya matchbollar och kunde avgöra direkt.

Efteråt tackade hon det fåtal personer som var på plats, publik är inte tillåten, med att slå mot racketen.

I och med att världsettan Ash Barty blivit utslagen har vägen till titeln blivit enklare för världstvåan Osaka som tagit fyra Grand Slam-titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet