Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecca Peterson är klar för kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Peterson vidare i Båstad – Björklund utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson fick det svårt i Båstad mot Leolia Jeanjean men lyckades vända och vinna.

– Det betyder jättemycket. Varje match och varje vinst man kan få är en boost för självförtroendet, säger Peterson till SVT Sport.

Rebecca Peterson vann planenligt mot norskan Malene Helgø i första omgången i Båstad och ställdes mot Leolia Jeanjean i andra omgången.

Peterson och Jeanjean, rankad 143, vann båda sina servegame i inledningen. Vid ställningen 4–4 bröt fransyskan Sverigeettans serve och stod slutligen som setvinnare 6–4.

Andra set blev en rysare där Peterson låg under med 1–4, bara två game ifrån förlust. Sen tändes något i svenskan som vände på matchen med fem raka game, slutligen 7–5.

Hon fortsatte sedan på den inslagna vägen och stod slutligen som segrare med 2–1 i set (4–6, 7–5, 6–3) i en match som varade två timmar och 28 minuter.

– Jag kände att jag behövde få ytterligare energi och spela mer aggressivt. Det var tuffa förhållanden och jag kände av både med och motvind och jag behövde trycka på mer. Jag är glad för dagens insats, det finns saker som kan bli bättre, men jag är nöjd med dagens insats, säger svenskan.

I kvartsfinal ställs Peterson mot amerikanskan Lauren Davis.

Mirjam Björklund, som har haft något av ett genombrott i år då hon kvalade in till både Franska mästerskapen och Wimbledon, är däremot utslagen. 23-åringen, rankad 125:a i världen, förlorade i två raka set, 2–6, 3–6, mot spanjorskan Rebeka Masarova, rankad 146:a.

Caijsa Hennemann gav 100-rankade ungerskan Panna Udvardy något att bita i inledningen. I första set var svenskan jämsides 3–3 i game men fick se sig besegrad med 6–4. Udvardy visade däremot klasskillnad i andra set och gick vinnande ur matchen i två raka set, 6–4, 6–2.

Hennemann skrällde sig vidare från första omgången mot betydligt högre rankade mexikanskan Renata Zarazua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.