Rebecca Peterson. Foto: TT

Rebecca Peterson slog ut dubbelpartnern

Uppdaterad
Publicerad

För ett par veckor sedan spelade de dubbel ihop i Båstad. I Tokyo har de tränat tillsammans. I dag slog Rebecca Peterson ut sin vän Mayar Sherif med 7-5,7-6(7-1) i första omgången i OS.

Det kändes ovisst när det blev tiebreak i andra set men 59-rankade Peterson styrde det helt och vann med 7-1. Efter att egyptiskan Sherif, rankad 118:e i världen slog ut bollen var segern i hamn och Peterson kunde diskutera med pappan och tränaren Mart nere på den blå banan, nummer 7, i solskenet.

Peterson såg ut att vinna första set enkelt när hon gick fram till 5-1. Men egyptiskan arbetade sig in i matchen, blev 5-5, och Peterson kunde med möda vinna det med 7-5. Det var en väldigt jämn match och inför tiebreaket hade Sherif vunnit flest poäng. Nu slutade det på 46-42 för Peterson.

Den 15:e-seedade Elena Rybakina väntar i andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet