Foto: TT Nyhetsbyrån

Roger Federers comeback dröjer länge – missar Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer, 40, ser inte ut att vara tillbaka på tennisbanan före mitten av 2022, säger han till schweizisk media.

– Jag vill säga hejdå på mitt eget sätt och på en tennisplan, säger han.

Tennisstjärnan Roger Federer återhämtar sig från sin senaste knäoperation – och det verkar dra ut på tiden. Då han mötte schweizisk media berättade Federer att han ”skulle vara extremt förvånad om han kan spela Wimbledon.”

Wimbledon är planerat att inledas den 27 juni 2022.

Federer spelade senast i årets Wimbledon då han åkte ut i kvartsfinal mot polacken Hubert Hurkacz. Nu är målet inte längre att vinna grand slam-finaler, utan att få sluta på egna villkor.

– Min ambition är att en sista gång se vad jag är kapabel att åstadkomma. Jag vill också säga hejdå på mitt eget sätt och på en tennisplan, säger han och fortsätter:

– Låt oss vara tydliga, mitt liv kommer inte att kollapsa om jag inte spelar en grand slam-final igen. Men den ultimata drömmen är att komma tillbaka. Och jag tror faktiskt fortfarande på det. Jag tror på den här typen av mirakel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.