Ruud vann nordiska talangmötet Foto: TT

Ruud vann nordiska talangmötet

Uppdaterad
Publicerad

Casper Ruud är ensam kvarvarande nordbo i US Open.

Norrmannen besegrade Finlands Emil Ruusuvuori som bröt matchen på grund av skada.

– Det var ingen lätt match i dag, men den blev lite kortare än den riskerade att bli, säger Ruud.

Det var upplagt för en hård och jämn nordisk kamp i US Opens 30-gradiga hetta. Men matchen mellan de två 21-åringarna Ruud och Ruusuvuori, som tränat ihop och även sparrade inför turneringen, fick ett snöpligt slut när den finländske talangen tvingades kasta in handduken i det tredje setet.

Ruud ledde då med 6–4, 6–3, 3–2.

– Emil haltade runt lite, dessvärre. För min del betyder det att jag får lite mer vila. Det var skönt att det inte blev en ny femsetare (som i första omgången). Det var varmt där ute och det kände vi båda av, säger Ruud till Eurosport.

”Kommer fler matcher”

De klara siffrorna till trots var matchen inledningsvis jämn, men i andra set tvingades Ruusuvuori kalla till sig matchläkaren. Efter massage i ena låret kunde han fortsätta, men i tredje set, efter det att Ruud brutit hans serve, gav han upp.

– Jag kände inte längre att jag hade någon riktig chans att vinna och det kommer fler matcher i år så jag ville undvika onödiga risker, säger Ruusuvuori enligt det finska tennisförbundet.

För Ruud, som bara en gång tidigare har nått tredje omgången i en grand slam-turnering, väntar nu den sjätteseedade italienaren Matteo Berrettini,

Pironkova tillbaka med besked

Tidigare på torsdagen visade Tsvetana Pironkova att hon under sitt tre år långa uppehåll från världstennisen inte har tappat sitt spel.

I US Opens andra omgång gjorde småbarnsmamman processen kort med den dubbla grand slam-vinnaren Garbiñe Muguruza.

– Ingenting är sig likt. Jag är bara glad över att få spela, och samtidigt får min son se mig spela. Det gör mig glad, säger Pironkova, som vann med setsiffrorna 7–5, 6–3.

– Tidigare var tennisen på liv och död för mig. Så är det inte längre, jag njuter mer av att vara på banan.

Hemmaspelaren Sofia Kenin är också framme i tredje omgången. Den andraseedande amerikanskan besegrade den blott 17-åriga kanadensiskan Leylah Fernandez med 6–4, 6–3.

– Det känns som att jag är inne i en bra trend. Jag har spelat bra i båda mina matcher, säger Kenin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.