Aryna Sabalenka tackar Coco Gauff efter kvartsfinalen i Indian Wells. Foto: TT

Sabalenka efter att ha nollat skådisdebuterande Gauff: ”Vet att ni vill skicka hem mig”

Uppdaterad
Publicerad

Aryna Sabalenka slog ut hemmafavoriten Coco Gauff med 6-4,6-0 i Indian Wells kvartsfinal.

– Jag vet att ni vill skicka hem mig, säger Sabalenka leende i segerintervjun på banan.

Sabalenka har fått ordning på sin serve och gjorde inte ett dubbelfel när hon dikterade villkoren i Kalifornien. Gauff, som slog ut Rebecca Peterson i en tuff match i förra omgången, spelade bra men var chanslös mot belarusiskan.

– Tack för att ni kom och stöttade oss. Stämningen var fantastisk och jag vill inte åka härifrån. Jag vill stanna så länge det går, säger Sabalenka enligt Reuters. Hon får möta Maria Sakkari i semifinalen.

Gauff om skådisrollen: ”Filmade samma scen igen och igen”

Coco Gauff kommer även att ha en liten rolll i tv-serien ”All American Homecoming” men 19-åringen kommer inte att tappa fokuset på tennisen.

– Det var en annorlunda erfarenhet. Vi filmade i december när det inte var säsong. Jag vet inte om jag kommer att göra det igen. Det var en hel dag och jag hade inte förstått hur många gånger man behövde filma samma scen igen och igen, säger Gauff.

– Tennis bygger på upprepningar men det här var ännu mer upprepningar, säger Gauff efter inblicken i tv-världen.

Gauff kommer att tävla i den kommande storturneringen i Miami nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.