Sveriges bästa tennisspelare, 24-åriga Rebecca Peterson under ett träningspass i Stockholm i oktober. Foto: TT

Tävlingsuppehållet positivt för Sverigeettan Peterson

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har satt stopp för allt tävlande för tennisstjärnan Rebecca Peterson.

Men pausen har varit välbehövlig.

– För första gången på flera månader har jag inte ont i ryggen, säger hon till Radiosporten.

Det är en inflammation i en disk i ryggen som stört Rebecca Peterson sedan december. En skada hon alltså drogs med redan under Australian Open (åkte ut i första omgången) i januari och som ”eskalerade”, enligt Peterson.

– För att se någonting positivt i hela den här situationen så har det varit väldigt bra för mig för jag har verkligen kunnat känna att jag har ordentligt med tid att återhämta mig och bli bra på riktigt, säger hon till Radiosporten och fortsätter:

– Normalt sett kanske man skulle känna sig lite stressad under en tävlingsperiod eftersom det är tävlingar mer eller mindre varje vecka.

Senast 24-åringen, rankad 44 i världen, tävlade var i WTA-turneringen Mexiko i början av mars där hon nådde kvartsfinal. Nu är alla tävlingar stoppade fram till och med tidigast den 13 juli, men Peterson gläds över sitt första tennispass på länge:

– Det var helt otroligt. Det var så himla skönt att få komma ut och spela tennis igen, och kunna slå bollen. Även om vi bara bollade i en halvtimme så var det ett väldigt stort framsteg och det är första gången som jag inte har haft ont i ryggen nu på flera månader.

KLIPP: Rebecca Peterson skadad och arbetslös: ”En bra tid att bli helt frisk” (1 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.