Bianca Andreescu under US Open. Foto: Bildbyrån

Tonåriga stjärnskottet slog ut Wozniacki i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiska stjärnskottet Bianca Andreescu, 19, fortsätter att imponera.

Efter segern i Rogers Cup för cirka två veckor sedan slog hon i dag ut den förra världsettan Caroline Wozniacki i den tredje omgången av US Open.

Andreescu vann i två raka set (6-4, 6-4) i en match som svängde fram och tillbaka med flera servegenombrott.

Kanadensiskan klättrade från 27:e till 15:e plats på världsrankingen efter att ha vunnit Rogers Cup på hemmaplan för cirka två veckor sedan. Nu är hon den högst rankade spelaren på sin fjärdedel av lottningen sedan Simona Halep och Petra Kvitova blivit utslagna. Vägen till semifinal ser med andra ord öppen ut för Andreescu.

I nästa omgång väntar amerikanska kvalspelaren Taylor Townsend, som i sin tur besegrade Rumäniens Sorana Cirstea i två raka set (7-5, 6-2).

Nadal behövde inte förta sig

Rafael Nadal kan börja förbereda sig för den andra veckans spel utan att ha förtagit sig nämnvärt under de första sex dagarna på Flushing Meadows-banorna i New York.

Segersiffrorna mot sydkoreanen Chung Hyeon i den tredje omgången skrevs till 6–3, 6–4, 6–2. Andraseedade Nadal vann sin match i den andra omgången på walk over och eftersom det bara krävdes tre set mot australiern John Millman i första omgången har 33-åringen ännu inte behövt gräva så djupt i sina energidepåer.

I den fjärde omgången på måndag väntar vinnaren av matchen mellan John Isner och Marin Cilic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.