Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I en intervju med SVT Sport kommenterar Mikael Ymer den kontroversiella åskådar-incidenten i Bulgarien. Foto: Björn Nordling/SVT/Discovery

Ymer om bråket med åskådaren: ”Skrek mig rakt i ansiktet”

Uppdaterad
Publicerad

”Jag tjänar er årslön på banan just nu”. Orden är svenske tennisettan Mikael Ymers under en hetlevrad konfrontation med en åskådare i Sofias ATP-turnering tidigare i höstas.

Nu berättar Ymer för första gången vad som egentligen hände.

– Den här personen skrek mig rakt i ansiktet och provocerade mig på ett aggressivt sätt, säger han till SVT Sport.

Under första omgången av ATP-turneringen i Sofia, Bulgarien, i september skrek Mikael Ymer till en åskådare på läktaren.

”Jag tjänar er årslön på banan just nu. Jag förstår inte varför ni spelar för hyrespengar. Ni borde söka hjälp. Jag tjänar er årslön just nu. Gambla inte. Gå till en psykolog. Det här är inte bra för er. Jag hjälper er. Jag donerar 100 dollar. Gambla inte med hyrespengar”, sa Ymer.

Rejält provocerad

Tv-produktionen plockade inte upp vad åskådaren sagt på läktaren och Mikael Ymer säger att han blev rejält provocerad för att säga något sådant.

– Jag blev hur provocerad som helst, berättar han. ATP går alltid och tar bort folk som har ”bettat” men den här fick göra det i två timmar. Varför skulle jag någonsin säga något sådant till en person om den inte har gjort något mot mig?

Reaktionerna blev många, vilket förvånade svensken. I intervjun ovan berättar han hur det kändes, och sin vilja att våga prata mer öppet om pengar och spelproblematik utifrån incidenten i Sofia.

Ymers utbrott mot läktaren: ”Sök hjälp – gå till psykolog” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.