Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mikael Ymer i klippet berätta om sina kritiserade uttalanden: ”Jag har förståelse för att det upprör” Foto: SVT/Bildbyrån

Mikael Ymer om kritiken: ”Om folk tycker jag är dryg, fine”

Uppdaterad
Publicerad

Egen jämförelse med Zlatan och skarp kritik för sina inlägg på sociala medier. Svenske tennisstjärnan Mikael Ymer rör upp känslor. I en exklusiv intervju med SVT Sport berättar han för första gången om kritiken som riktats mot honom och hur det påverkar honom.

– Jag har förståelse för att det upprör, säger han.

Igår kväll gick Mikael Ymer till kvartsfinal i Stockholm Open. Tidigare i veckan mötte SVT Sport honom och pratade om vad han sagt och skrivit på sociala medier de senaste månaderna.

”Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i Allsvenskan” sa Mikael Ymer till Tennisportalen i somras.

Och det är bara ett av flera uttalanden som Ymer gjort som fått hård kritik i media, på sociala medier och av tennisexperter. Inför Stockholm Open skrev han att ”alla vet att en svensk tävling utan mig är som att beställa en sallad på donken” (McDonald's, reds anm).

– Jag går mycket efter känsla och det är så jag känner för stunden. Om folk tycker jag är dryg, fine.

”Inte intresserad vara älskad av alla”

Han menar att också att han inte kan vara omtyckt av alla.

– Jag är inte intresserad av att vara älskad av alla eller en förebild för alla. Jag är mer intresserad av nån som träffat mig in person, som ett barn på SALK (tennisklubb i Stockholm, reds anm). Om nån som verkligen har träffat mig skulle ha en åsikt om mig, då hade jag ringt upp och sagt ”hey, det gör ont i mig att du fick den här uppfattningen, det måste ha varit något”, säger Ymer.

Se hela klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.