Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic och Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån/SVT

Ymer om stödet från Zlatan: ”Betyder världen”

Uppdaterad
Publicerad

I höstas gick Zlatan Ibrahimovic ut och försvarade Mikael Ymer.

Nu berättar Sverigeettan i tennis om stödet.

– Det betyder världen för mig, säger Ymer i Carina Bergfeldt.

Mikael Ymer stod för flera fina prestationer under 2022. Men året som var blåste också andra vindar kring den svenska tennisstjärnan som fick motta stor kritik efter några uppmärksammade uttalanden.

Han jämförde bland annat en svensk turnering utan hans deltagande med att beställa en sallad på McDonalds och sa följande om att han inte deltog i Båstad: ”Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan”.

När Mikael Ymer gästade Carina Bergfeldt berättade han om kritiken han fått från tennis-sverige och att han upplever att många gick samman mot honom.

– En lång säsong med kritik från experter, som bland annat kritiserade mig för att inte ge tillbaka till Sverige och att jag inte var lojal svensk. Och då var det många som hoppade på det tåget, många andra experter som ville visa lojalitet mot alla de här experterna, säger Ymer.

– Själva lämnade de Sverige när de tjänade 100 000-200 000 för att slippa skatten. Och jag är ändå skriven här.

Under hösten fick Ymer stöd av Zlatan Ibrahimovic som gick ut och försvarade tennisstjärnan. Ibrahimovic menade att Ymer i en intervju med SVT fick alldeles för få frågor om sitt tennisspelande.

– Det blev som en sekt där alla slog sig ihop, och att då Zlatan gick ut och gick emot hela trenden och gick emot alla... Bara att han stöttade mig rent allmänt betyder världen för mig. Sedan vill jag inte gå in specifikt på vad kommentarerna var, men det vände i alla fall med att Zlatan gick ut och stöttade mig så där.

Se hela programmet ”Carina Bergfeldt” i SVT Play.

KLIPP: Ymer hyllas efter bollduellen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Davis Cup

SVT sänder Davis Cup-matchen mot Bosnien-Herccegovina den 3-4 februari från Kungliga tennishallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.