Foto: TT

Ymers överlägsna i dubbelfinalen

Uppdaterad
Publicerad

I sin första dubbelturnering ihop på ATP-touren vann bröderna Elias och Mikael Ymer sensationellt finalen i Stockholm Open. De slog Mate Pavic och Michael Venus, rankade 15:e i världen, med 6-1,6-1 inför en fullsatt hall. ”Ibland har man sådana här dagar. Stockholm Openfinalen var våran i dag”, säger Elias Ymer till SVT Sport.

– Varje gång när vi går in på Kungliga tennishallen kommer vi att se Ymer, Ymer. Man kommer alltid att bli stolt när man ser den där tavlan, säger storebror Elias, 20.

Det var länge sedan de överhuvudtaget spelade dubbel.  Bröderna har inte ens tränat dubbel tillsammans sedan de var nio och elva år gamla.

– Det är det största jag har gjort i min karriär, absolut. Vi får fira i kväll, säger Mikael, 18.

De är det första helsvenska paret som vinner dubbeln i turneringen sedan Mikael Tillström och Nicklas Kulti vann 1998.

Klart på 51 minuter

Bröderna Ymer vann efter 51 minuter utan att ha gjort ett misstag på hela matchen. De har skrällt i varje match de vunnit innan de till slut helt osannolikt står som slutsegrare.

– Vi kanske kommer tillbaka nästa och förlorar finalen då också, säger Mate Pavic leende i sitt tacktal på centrecourten.

Elias Ymer tackade arrangörerna för att de fått ett wildcard och kunnat spela. De fick frikortet på restaurangen i kungliga för en vecka sedan och tog sig en funderare om det verkligen var en bra idé att spela. 

– Tack alla ni som kom för att se singelfinalen, att ni också ville se oss, fortsätter han.

Mikael Ymer har dock problem med en höft och är osäker på spel i Sveriges David Cup-match nästa vecka.

Bröderna var på besök i Sportspegeln på söndagskvällen. Se det i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer