Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Eurosport

Mikael Ymer slog sönder domarstolen – diskas i ATP-turneringen i Lyon

Uppdaterad
Publicerad

En förlorad poäng i ett viktigt läge.

Då slog Mikael Ymer sönder domarstolen – och diskades.

– Det är konstigt. Det är första gången jag ser något liknande, säger motståndaren Arthur Fils.

Det var i slutet av det första setet som Mikael Ymer tappade det fullständigt. Efter att ha förlorat en viktig poäng i sin egen serve mot fransmannen Arthur Fils i Lyons ATP 250-turnering gick 24-åringen raka vägen mot domarstolen – och scenerna som följde var bisarra.

Ymer slog sönder både domarstol och tennisracket i ett sällan skådat raseriutrott samtidigt som han stirrade på domaren.

Matchen avbröts till tonerna av publikens burop och Ymer diskades kort därefter.

Raseriutbrottet föregicks av en domardispyt vid ställningen 5–5 då Ymer menade att domaren missat att en boll från Fils var ute, men domaren Rogerio Santos ville inte lämna sin domarstol för att kolla på bollmärket.

Något som fick Ymer att börja koka.

– Jag har aldrig varit med om att en domare inte vill titta på ett märke. Varför kommer du inte ner och kollar? ropade Ymer till domaren.

Efter Ymers diskning intervjuades motståndaren Arthur Fils på banan:

– Det är konstigt. Det är första gången jag ser något liknande. Det är en bra spelare och en bra vän. Jag vet inte vad som hände. Han kanske var lite nervös.

Det här var inte första gången Mikael Ymer tappar humöret. I september förra året bråkade han med både domaren och en person i publiken under en match i Sofias ATP-turnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.