Förbundskapten Joakim Karlsson ser stora möjligheter för medaljer i VM Foto: Svenska budo- och kampsportsförbundet

Förbundskaptenen: ”Lottningen har varit tuff”

Uppdaterad
Publicerad

VM i thaiboxning är i full gång i Bangkok, Thailand. Sverige som vanligtvis är framgångsrikt i VM har haft det jobbigare i år. – Vi fick thailändare i sju av våra matcher i första- och andrarundan och det är ingenting man vill ha direkt men vi har fem boxare kvar i turneringen så det är ingen fara, säger förbundskapten Joakim Karlsson.

Sverige är en stornation i thaiboxning, vid förra VM i Mexiko bärgades hela två guld och två silver. I år har den svenska truppen haft det tuffare och förbundskapten Joakim Karlsson menar att lottningen har spelat in:

-– Vi fick en tuff lottning till att börja med. De första sju matcherna i första och andrarundan fick vi Thailand och det är ingenting man vill ha direkt. Vi har gjort vad vi har kunnat i de matcherna, två vinster och fem förluster. Vi har fem boxare kvar i turneringen så det är ingen fara.

Debutanterna har presterat

Den svenska truppen i Bangkok är en blandning av rutin och mästerskapsdebutanter och Karlsson är imponerad av vad de nya boxarna presterat i turneringen:

– Många av de större namnen har åkt ut men de som är nya i landslaget har verkligen presterat. Nicholas Bryant från Göteborg slog ut Thailands storstjärna, Wiwat Khamtha, som har varit etta ett par år i rad. Jonathan Larsson är en annan debutant som har gjort det bra och är vidare.

Goda medaljchanser

Bland damerna i turneringen så ser förbundskaptenen stor medaljchans för svenskhoppen Sara Matsson och Angela Mamic som båda är semifinal i respektive viktklass.

– Sara möter en australiska, en lång tjej som är väldigt bra med armbågarna men Sara är tuff och har goda chanser att gå vidare. Angela har visat jättebra form under våra gemensamma träningar och borde även hon gå vidare, så jag är inte orolig.

Imorgon möter Nicholas Bryant afghanen Sayed Rohullah Mosawi i 57-kilosklassen och Jonathan Larsson möter kinesen Bing Yuan i 71-kilosklassen

Sedan på lördag möter Sara Matsson australiskan Zoe Putorak i 63.5 kilosklassen, Emma Stonegård möter ryskan Anastasiia Nepianidi i 67-kilosklassen och Angela Mamic ställs mot kroatiskan Helena Jurisic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.