Patricia Axling förlorade sin VM-match. Foto: Bildbyrån

Tung VM-förlust för svenska medaljhoppet

Uppdaterad
Publicerad

Patricia Axling, 31, var ett svenskt medaljhopp inför VM i thaiboxning.

Men det blev förlust redan i första matchen och mästerskapet blev ingen fullträff för svenskan.

Många har rankat Patricia Axling som ett medaljhopp inför VM som avgörs i Bangkok, Thailand.

I den allra första matchen i mästerskapet ställdes hon mot ryskan Maria Klimova. De två möttes i EM-final 2017. Då gick Axling vinnande ur striden och tog guld.

Nu såg det dock annorlunda ut. När ryskan vunnit både den första och andra ronden var Axling pressad för att kunna ta sig vidare. Men inte heller i den tredje ronden fick svenskan till det och mästerskapet är där med över.

Vann efter några sekunder

Det gick betydligt bättre för Sverige på annat håll. VM-debutanten Ewin Ates chockade sin motståndare, italienskan Ludovica Ciarpalini.

Redan efter 20 sekunder fick svenskan till en spark som sänkte Ciarpalini och Ates tog sig vidare från första matchen i -60-kilosklassen.

– Det känns jättehärligt, förstås. Även om sparken nog kom lite högre än jag siktade, säger Ewin Ates till Svenska Budo & Kampsportförbundet.

– Klart jag ville gå vidare, men att det skulle bli på det här sättet… det här såg jag inte komma. Men jag är jätteglad.

Camilla Danielsson åkte på en förlust i -45-kilosklassen och även Anna Höglund förlorade sin match i -54-kilosklassen.

Sara Matsson tog där emot en seger mot vietnamesiskan Nga Truong Thi Hong. Även Freddy Gonzalez Castro är vidare, det efter att motståndaren inte kom till start och lämnade walk over.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.