Två VM-silver till Sverige i thaiboxning

Uppdaterad
Publicerad

Båda svenskorna, Emma Stonegård Abrahamsson och Angela Mamic, gick två tuffa VM-finaler i Bangkok och fick till slut nöja sig med varsin silvermedalj.

– Vi gör ett bra mästerskap, vi har blivit bortskämda från tidigare mästerskap när vi fått med oss guldmedaljer, säger förbundskapten Joakim Karlsson till SVT Sport.

Emma Stonegård Abrahamsson tog sig hela vägen till final i mästerskapsdebuten i 67-kilosklassen. Men väl där blev det turkiska motståndet Bediha Tacyildiz för tufft. Svenskan förlorade tre raka ronder och fick till slut nöja sig med en medalj i den näst ädlaste valören.

– Hon mötte en duktig turkiska. Emma gjorde vad hon kunde men det räckte inte ända fram. Men det var fullt godkänt för att vara mästerskapsdebut, säger förbundskapten Joakim Karlsson till SVT Sport.

”Det var en tuff final”

Den svenska Europamästaren Angela Mamic, som även hon tog sig till final fast i 71-kilosklassen, ställdes mot svenskbekantingen Anna Rantanen. En hård match där finskan utnyttjade sin längdfördel och lyckades hålla Mamic på avstånd med sina långa sparkar.

Mamic förlorade samtliga tre ronder och fick även hon ett VM-silver.

– I bland funkar det att driva på och i bland funkar det inte. Det var en tuff final, konstaterar Karlsson.

Två VM-silver och tre VM-brons

Sverige gick därmed lottlösa när det kommer till VM guld men bärgade sammanlagt hem två VM-silver och tre VM-brons. Förbundskapten sammanfattar mästerskapet:

– Vi gör ett bra mästerskap, vi har blivit bortskämda från tidigare mästerskap när vi fått med oss guldmedaljer. 

Landslagsdebutanterna gör ett kanon-VM och visar att de anpassat sig väl till internationell fajting. De står sig bra mot internationellt motstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.