Victoria Sandell: ”Vet hur det känns” Foto: SVT/Bildbyrån

Förra landslagsstjärnan: ”Vet hur det känns”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget OS-guld.

Sverige föll efter straffar – och förra landslagsstjärnan Victoria Sandell vet hur det känns att förlora en mästerskapsfinal.

– Det kommer fler matcher, men det vill man inte höra i dag, säger hon till SVT.

Victoria Sandell (tidigare Svensson) gjorde över 160 landskamper för Blågult och var med när man förlorade mot Tyskland efter förlängning i VM-finalen 2003.

– Det är sjukt tungt, jag vet precis hur det känns att förlora en final och att göra det på straffar är grymt. Jag är ledsen för tjejernas skull, säger Sandell.

Tokyo 2020

Den förra landslagsanfallaren följde dagens final hemma i tv-soffan. En final som gick till förlängning, där Sverige hade ett flertal chanser att avgöra, och sedermera till straffar. Där missade man fyra av sex straffar.

– Det är ett mentalt spel, ett lotteri. Sedan måste man lyfta fram Hedvig. Hon läser på om straffskyttarna och gör grymma räddningar och hon är så otroligt nära på sista straffen också, säger 44-åringen till SVT och fortsätter:

– Sedan är det det mentala ... ”Kosses” går i stolpen och Seger tappar nog lite fokus när hon ska slå till den.

Foto: Bildbyrån

Caroline Seger hade chansen att avgöra när Kanada hade missat tre av sina fyra första försök. Men så blev det inte för lagkaptenen, som har spelat överlägset flest landskamper (221) för damlandslaget.

Tröstades direkt

Efter Kanadas avgörande straff sjönk Caroline Seger ner på planen och Rasmus Wallin Tornberg, landslagets idrottspsykolog, var snabbt framme hos Sveriges lagkapten.

– Det är otroligt mycket känslor just nu, man känner varandra så väl och vet vad spelarna behöver efter en så tung match. Det kommer fler matcher, men det vill man inte höra i dag, säger Victoria Sandell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet