Foto: Bildbyrån

Ny succé för Kihlström – tog hem Sprintermästaren

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte gången blev Örjan Kihlström vinnare av Sprintermästaren i Halmstad.

Travkusken tog sin fösta seger 2004 och har under de fem senaste åren stått som mästare tre gånger, efter att tagit hem årets tävling med hästen Don Fanucci Zet. Glädje så klart då segerpremien låg på 1,2 miljoner kronor.

Örjan Kihlström upprepade bedriften från i maj månad, när han och hästen Propulsion säkrade den omtalade segern i Elitloppet. En seger de kan bli av med efter att det kommit fram att Propulsion är nervsnittad.

Kihlström och Don Fanucci Zet, som tränas av Daniel Redén, vann enkelt försöket i anrika Sprintermästaren, Sveriges största travtävling för fyraåringar.

Don Fanucci Zet var storfavorit i finalen och väl där var det inget snack om saken. På upploppet visade fyraåringen varför han var den stora favoriten och spurtade in 1,2 miljoner kronor.

– Det är jätemycket känslor, det har gått så fort allting med den här hästen. Kuta 1.09,6 från att inte kunna starta i ett vanligt lopp på Örebro i början av året, säger tränare Daniel Redén till TV12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.