Calle Halfvarsson var otroligt besviken efter fjärdeplatsen i stafetten och var redo att lämna OS, nu verkar han ha ändrat sig. Foto: TT

Vändningen: Halfvarsson kör femmilen

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson kör femilen trots medaljmissen i sprintstafetten.

– Han känner sig laddad och motiverad för uppgiften, skriver kommunikationschefen i ett pressmeddelande.

Det har varit ett tungt OS för de svenska herrarna såhär långt. Deras bästa placering hittills är fjärdeplatsen i sprintstafetten igår. Marcus Hellner valde att åka hem och även Calle Halfvarsson övervägde att stå över sista distansen på OS. Men nu har 28-åringen ändrat sig.

– Han känner sig laddad och motiverad för uppgiften, skriver kommunikationschefen Katarina Medveczky i ett pressmeddelande.

OS i Pyeongchang 2018

På femmilen ställer Sverige upp med Daniel Rickardsson, Jens Burman och Viktor Thorn och nu även Calle Halfvarsson.

Hittills har det inte blivit en enda längdmedalj för Sverige på herrsidan. Om ovan nämnda inte lyckas överraska med en pallplats på 50 kilometer klassiskt blir det första gången sedan VM 1999 som Sverige lämnar ett skidmästerskap utan herrmedalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet