Zebastian Modin åker Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Parasportstjärnan Zebastian Modin, 25 har siktet inställt på sin största utmaning hittills i karriären, att åka Vasaloppet.

– Det kommer bli långt, jobbigt och mycket människor säger Zebastian Modin till SVT Sport.

Att åka Vasaloppet är en bedrift i sig, men att göra det utan att kunna se är en ännu större bedrift.

Zebastian Modin har vunnit 10 paralympiska och världsmästerskapsmedaljer, men den utmaning han står inför nu de nio milen mellan Sälen och Mora är den största hittills.

Vasaloppet

– Den största utmaningen kommer att bli att hålla fokus i fyra-fem timmar, säger Zebstian Modin.

Har med sig en stjärntrio

Han kommer att guidas fram av tre forna storåkare, Jerry Ahrlin har varit på pallen tre gånger i Vasaloppet. Emil Jönsson har två OS-medaljer och två VM-medaljer på sin meritlista och så Robin Bryntesson som har tre junior-VM-guld och har blivit 11 i Vasaloppet som bäst.

– Det svåraste för mig är att hålla mig fräsch i huvudet för att hela tiden kunna ge Zebastian information om vad som händer i terrängen, säger Jerry Ahrlin.

Tampas bland 15 000 åkare

Det kommer inte bli lätt att manövrera bland så många åkare, men utan att vilja säga exakt vilken målsättning Zebastian har så kommer han vilja vara så långt fram som möjligt.

– Det är svårt att veta vad jag ska förvänta mig men när jag står på startlinjen vill jag göra en bra lopp sen får vi se vad det räcker till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet