Stadlober körde fel – skrattade åt missad medalj

Uppdaterad
Publicerad

Vid drygt 20 km åkte dåvarande tvåan Teresa Stadlober fel. Hon låg före Krista Pärmäkoski och svängde in höger på fel slinga medan Pärmäkoski åkte rätt.

– Ska man kunna ta medalj så måste man känna till banan, säger österrikiskan som bara kunde skratta åt eländet efteråt.

– Jag vet verkligen inte. Jag åkte fel väg och är verkligen ledsen och besviken, säger Stadlober till SVT Sport och tycker att det är så dråpligt att hon skrattar och ler under intervjuen.

– Jag hade ju egentligen en så bra dag. Kroppen kändes bra och skidorna var bra och jag vet att jag kan åka bra i klassiskt. Jag visste att jag kunde slåss om en medalj men om man ska kunna ta medalj så måste man känna till banan, skrattar österrikiskan.

OS i Pyeongchang 2018

Experten lider med Stadlober

Stadlober var helt förvirrad och vädjade vinkande till funktionärer för att få vägledning om vart hon skulle köra. När hon väl hittade rätt hade hennes fina medaljläge förbytts till ett underläge med 1.10 mot Pärmäkoski efter extrasvängen. Österrikiskan var då åtta.

– Jag tycker inte att man ska kunna köra fel. Det borde varit en funktionär som stått och visat rätt i den kurvan, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

På slutvarvet åkte Stadlober fel ännu en gång men var då långt från medaljstriden.

Stadlobers virriga dag slutade i en niondeplats – 4.14 efter segrande Marit Björgen.

Stina Nilsson knep bronset efter en spurt mot Ingvild Flugstad Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet