Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Magnusson fick covid-19 över jul – men är nu tillbaka i skidspåren Foto: Bildbyrån

Anna Magnusson om coviduppehållet: ”Var ganska orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnusson, 27, laddar om inför sprinten Pokljuka. Senaste sprinten i världscupen vann hon sensationellt men en covidsjukdom har stört förberedelserna.

– Jag var ganska orolig när det var corona, säger Magnusson till SVT Sport.

Anna Magnusson, 27, fick på karriärens fullträff när hon  strax före jul vann sprinten i Annecy – efter att under de tidigare 130 loppen varit sjua som bäst, en skräll som gladde långt utanför Sveriges gränser. Tjejen som aldrig ens varit nära pallen visade att hon hade en seger i sig.

Strax efteråt blev hon covidsjuk och är osäker på formen när världscupen gör omstart med just en sprint över 7,5 km i Pokljuka, Slovenien, under torsdagen.

”Vet inte hur det slår”

– Jag var ganska orolig när det var corona, man vet inte hur det slår och hur lång tid det tar att komma tillbaka men det har känts bra, i alla fall på den lägre intensiteten på träningen, säger Magnusson till SVT Sport från skjutvallen i Pokljuka.

Hon var sjuk i en vecka och har tränat på i en vecka. Först under gårdagen fick hon den första vilodagen av landslagstränaren Johannes Lukas.

– Jag tycker att Johannes varit snål med dem, ler Magnusson, som inte förväntar sig någon superform.

– Jag är ändå glad över att kunna vara med trots att jag varit sjuk, säger Magnusson.

”Får påminna mig själv om att jag vann”

Tiden efter segern och det publika genombrottet har varit en angenäm upplevelse.

– Det är så många som hört av sig, jag har fått brev och folk som ringt. Jag får påminna mig själv om det att jag faktiskt vann den senaste sprinten. Det har varit jättekul och gett mig ett annat självförtroende och ett nytt lugn. Jag känner mig tillfreds med livet som skidskytt, säger Magnusson.

Strax intill hör Mona Brorsson, som ska göra säsongsdebut i världscupen efter en långvarig förkylning, samtalet.

– Det är så jättehäftigt, den resa hon gjort. Hon var ju tidigt en ”up and coming” sedan gick hon på en bom och slet i flera säsonger. Hon har gått under radarn trots att vi vet hennes kapacitet, säger Brorsson.

Torsdagens sprint startar klockan 14.20 på torsdagen och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.