Björgen: ”Kalla var för stark”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla vann OS-guld i skiathlon – och första duellen med silvermedaljören Marit Björgen.

– Hon var för stark, säger norskan.

Det var två kilometer före mål som Charlotte Kalla guldryckte i Pyeongchang och fick flera sekunders försprång på den norska stjärnan Marit Björgen. Som inte lyckades komma ikapp i skiathlonloppet och tog OS-silver, 7,8 sekunder efter vinnaren Kalla.

– Jag visste att Kalla skulle rycka i den delen av loppet. Det blev rörigt när vi var så många, och jag kunde inte ta rygg på henne, och då var hon för stark, säger Marit Björgen till SVT Sport.

OS i Pyeongchang 2018

– Hon vann välförtjänt.

Även norske experten Fredrik Aukland hyllar Kalla.

– Vi visste att Kalla var i bra form, och det visade hon i dag. Jag tror inte att Björgen hade kunnat göra någonting för att slå Kalla, säger NRK-experten.

Silvret för Björgen var norskans elfte OS-medalj och hon är nu den kvinnliga vinterolympiern som har flest medaljer genom tiderna, innan delade hon rekordet med Raisa Smetanina (Ryssland) och Stefania Belmondo (Italien).

– Jag är väldigt nöjd med silvret, säger Björgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet