• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Marit Björgen. Foto: TT.

Björgen kan sluta efter säsongen: ”Funderar på det”

I en intervju med norska Aftenposten berättar skidåkaren Marit Björgen att hon överväger att sluta efter den kommande säsongen. Hon avslöjar också att hon kommer att stå över vinterns Tour de Ski.

OS i sydkoreanska Pyeongchang i februari 2018 kan bli Marit Björgens sista stora show. Att det blir hennes sista OS är åtminstone klart och för att vara så väl förberedd som möjligt deltar hon inte i Tour de Ski i vinter.

– OS är mitt mål. Det är mitt sista OS, och jag gör allt vad jag kan för att vara så bra förberedd som möjligt för det, säger hon till Aftenposten.

Björgen har också tidigare stått över Touren då det har väntat ett mästerskap på våren. Det är också ofta då hon har tagit som flest medaljer.

”Ett år i taget”

Den 37-åriga skidstjärnan har haft en enormt framgångsrik karriär, men nu börjar hon se slutet på den på allvar.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka är hon mamma och det är en av orsakerna till att våren 2018 kan bli hennes sista på elitnivå.

– Det får vi se. Jag tar det efter säsongen. Men det är något jag funderar på. Jag tar ett år i taget nu, säger Björgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer