Calle Halfvarsson vill finnas som ett stöd för sin vän Petter Northug. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson vill inte bryta Northug-samarbete: ”Vill ju gärna hjälpa en vän”

Uppdaterad
Publicerad

Längdlegendaren Petter Northug är misstänkt för fortkörning, narkotikainnehav och för att ha kört påverkad. Trots det vill Calle Halfvarsson inte bryta sitt samarbete med Northugs företag som tillverkar skidglasögon.

– Jag vill ju gärna hjälpa en vän, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Petter Northug stoppades i en hastighetskontroll utanför Oslo i torsdags efter att ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-väg.

Det ledde till att polisen senare hittade kokain i den norske skidstjärnans hem och nu står han alltså misstänkt för tre brott.

– Det är tråkigt det som har hänt. Det tycker väl alla antar jag. Och det tycker även Petter, säger Halfvarsson.

Hur reagerade du på nyheten?

– Man blir ju förvånad. Det var en tråkig nyhet att läsa. Man tänkte bara att det var synd.

”Vi har bra vänner”

Calle Halfvarsson och Petter Northug hade en rivalitet i skidspåren fram tills att norrmannen slutade 2018. Det var oftast med glimten i ögat och nu är de goda vänner.

– Vi är bra vänner. Vi hänger inte jätteofta med tanke på att han bor i Norge och jag i Sverige, men vi brukar skriva till varandra ibland och skicka bilder och så. Jag har hört lite med honom nu också.

Vad säger han?

– Vi har inte pratat så mycket, men han tycker det är tungt. Det är en sak han sak ta sig igenom.

”Jag vill ju Petter väl”

Halfvarsson har ett samarbete med Northugs företag som tillverkar skidglasögon. Även om inget beslut är fattat så lutar det mot att det samarbetet förblir intakt även efter den här incidenten.

– Vi har inte riktigt tagit något beslut om det än. Jag ser det inte som en lösning att bryta något. Det hjälper inte Petter i den här situationen. Vi får se vad det blir framöver, säger Halfvarsson.

Det låter som att ni inte bryter samarbetet om du får välja?

– Så tror jag att det kommer att bli. Jag vill ju Petter väl och då det här är ett stort problem för honom så vill jag ju gärna hjälpa en vän.

DETTA HAR HÄNT: Kokaininnehav och våldsam bilkörning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.