Foto: Bildbyrån

Chanavat vann i Kläbos frånvaro – efter åskoväder

Uppdaterad
Publicerad

Efter andraplatsen i Davos blev det fransmannen Lucas Chanavat som vann längdsprinten i slovenska Planica.
Marcus Grate och Johan Häggström blev båda utslagna i semifinalen.
– De åker väldigt bra men det saknas lite tryck. Det gäller att jobba på fysiken så kommer de orka ännu mer, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.

Sprinten i Planica handlade mycket om det dåliga vädret, där åska och hagel tvingade arrangörerna att göra ett uppehåll mellan kvarts- och semifinalerna.

– Det här är som hemma i Duved en bra midsommarafton. Snö under fötterna och lite regn, jag är van, säger Olle Jonsson till SVT Sport.

Johannes Kläbo har varit överlägsen i sprintspåren och vann Davos-sprinten förra helgen. I hans frånvaro stod det mellan italienaren Frederico Pellegrino och fransmannen Lucas Chanavat.

Chanavat förlorade finalen i Davos med fem hundradelar mot Kläbo men i Planica hade han knappt ett felaktigt stavtag och vann finalen.

Marcus Grate var en hundradel från att nå semifinalen i Davos. Idag hade han marginalerna på sin sida och tog sig förbi kvartsfinalerna med en pjäxlängds marginal. Väl i semin tog det dock stopp för både Grate och Häggström.

Ännu tyngre gick det för Olle Jonsson, Oskar Svensson och Teodor Peterson, som alla blev utslagna i kvartsfinalen. På damsidan segrade Jonna Sundling efter en tilltrasslad final där Linn Svahn ramlade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det här är som en bra midsommar hemma i Duved”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer