Foto: Bildbyrån

Covidsmitta i norska herrtruppen inför världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga norska elitherråkare som tagits ut till tävlingarna i Drammen och Holmenkollen har testat positivt för covid-19, meddelar det norska skidförbundet.

Nu är säsongen troligen över för den drabbade stjärnan Johannes Hösflot Kläbo.

– Nu har jag fokus på att kunna bli frisk och komma i tillbaka i träning, säger han till NRK.

Världscuparkiv: Halfvarssons senaste pallplats:

Corona och idrott

Det norska laget skakas av ett rejält covidutbrott. Samtliga elitherråkare som är uttagna har testat positivt för covid-19.

Bland de drabbade finns stjärnor som Erik Valnes, Johannes Hösflot Kläbo och Pål Golberg.

– Nu har jag fokus på att kunna bli frisk och komma i tillbaka i träning så fort som möjligt. Tiden får visa vad som händer härnäst, säger Kläbo till NRK och understryker att det mesta tyder på att säsongen är över för hans del.

”Det jobbas nu med att kartlägga situationen och om den kan ha konsekvenser för fler löpare som deltog i världscupen i Lahti förra helgen”, skriver det norska förbundet i ett pressmeddelande.

Därmed kommer förbundet att tvingas till ändringar i truppen som gäller sprinttävlingarna i Drammen och distanstävlingarna i Holmenkollen.

ARKIVKLIPP: Kläbo vann sprinten i Lathis

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet