Efter svackan – Shiffrin överlägsen segrare i Lienz

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin har rest sig ur askan. Eller snarare kommit tillbaka efter en kort, men för henne, ovanlig svacka.

I österrikiska Lienz vann amerikanskan storslalomen i överlägsen stil.

Sara Hector blev bästa svenska med en tiondeplats, nästan tre sekunder efter Shiffrin.

Mikaela Shiffrin slutade på 17:e plats i storslalomen i Courchevel och stod över VC-stoppet i Val d'Isere.

Men om prestationsångest och nerver varit ett problem förut var det inget som syntes i dag. Den suveräna amerikanskan utökade sin ledning på 61 hundradelar från första åket och vann till slut 1,36 före tvåan Marta Bassino från Italien.

För svensk del stod Sara Hector för en grov miss i början av backen där hon kom långt ut i en kurva, men trots det höll svenskan ihop det bra.

– Hon är sent ute där, det är en dum miss som kostar massor tid förstås. Jobbig start är knöligt, för det går inte att åka in tid på det sättet, kommenterar SVT:s Björn Fagerlind.

Åket räckte ändå till att Hector körde upp sig från en tolfte- till en tiondeplats. Men avståndet till Shiffrin blev hela 2,92 i mål. Precis bakom placerade sig Estelle Alphand på elfteplats fem hundradelar efter Hector.

Till hemmapublikens förtjusning blev det en österrikare på pallen. Katharina Liensberger slutade trea efter ett riktigt vasst andra åk, fjärde snabbaste tiden totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.