Foto: Bildbyrån

Shiffrin tillbaka i topp – leder efter första åket

Uppdaterad
Publicerad
Mikaela Shiffrin har rest sig från sin korta nedgång. På storslalomen i österrikiska Lienz leder hon stort efter första åket.
Närmast jagande svenskor är Sara Hector och Estelle Alphand som ligger på en elfte respektive tolfte plats.

Mikaela Shiffrin hade en – för att vara henne – ovanlig svacka när hon slutade på 17:e plats i storslalomen i Couchevel. Hon stod därefter över VC-stoppet i Val d'Isere, men verkar nu åter ha hittat formen.

Den suveräna amerikanskan leder storslalomen efter första åket , 61 hundradelar före tvåan Marta Bassino från Italien.

För svensk del såg Estelle Alphand ut att gå mot ett riktigt bra första åk i Lienz. Hon ledde vid första mellantiden och låg på en fjärdeplats vid andra. Med sedan kom några missar och 24-åringen gick i mål fem hundradelar bakom Sara Hector på en tolfte plats.

– Jag tycker precis som vanligt att det bitvis är fantastisk åkning. Hon har tekniken i sig men sen gör hon de här misstagen, hon väljer fel spår och kommer ut långt och måste jobba sig tillbaka i linjen, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Avståndet upp till ledande Shiffrin är stort för svenskorna: en sekund och 81 hundradelar för Hector.

Andra åket klockan 13.30 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer