Mikaela Shiffrin. Foto: Bildbyrån

Efter bottennoteringen – Shiffrin står över VC-tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin har fått en oväntat tuff start på säsongen. Trots två segrar i världscupen så noterades amerikanskan för sin sämsta placering på fyra år när hon kom på sjuttonde plats i storslalomen i Couchevel senast. Amerikanskan väljer nu att stå över nästa VC-stopp i Val d'Isere.

Trots en ledning med 165 poäng i den totala världscupen så har säsongsstarten varit en besvikelse för den amerikanska alpinstjärnan Mikaela Shiffrin. Efter två segrar i favoritgrenen slalom så har resterande resultatrad varit mindre imponerande för 24-åringen. Shiffrin stod över torsdagens träningslopp och nu väljer amerikanskan att hoppa över helgens tävlingar i Val d'Isere för att istället satsa på VC-stoppet i Lienz efter jul.

”Jag måste få lite jobb gjort nu, så god jul och så ses vi i Lienz”, skriver Shiffrin i sociala medier.

I helgen slutade Shiffrin på 17:e plats i storslalomen i Courchevel och visade innan loppet prov på irritation när hon motade bort en fotograf. Resultatet var amerikanskans sämsta placering i storslalom på fyra år. Efter loppet bad Shiffrin om ursäkt för sitt beteende i sociala medier.

”Jag tror att det rätt uppenbart att jag är besviken och jag har inga ursäkter”

Mikaela Shiffrin leder fortsatt den totala världscupen med 165 poäng ned till Federica Brignone. Men italienskan är i fin form och kan överta ledningen efter tävlingarna i Frankrike. Mikaela Shiffrin har vunnit den totala världscupen de tre senaste säsongerna.

KLIPP: Här blir Shiffrin irriterad på fotograften

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.