Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg berättar om tuffa VM-sprinten Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg efter besvikelsen: ”Bara att lägga bakom sig”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg är ett av Sveriges största medaljhopp i VM men slutade på 16:e plats i sprinten. Nu laddar hon om för revansch i jaktstarten.

– Det finns bara en väg framåt och det är uppåt, säger Elvira Öberg.

Elvira Öberg hade en tung dag i VM-sprinten och slutade på 16:e plats efter en bom i vardera skytte. Hon var en minut och 14 sekunder bakom segraren Denise Herrmann-Wick och det var hennes sämsta placering den här säsongen.

– Jag har lite svårt att förstå att jag är så långt efter i åkningen. Jag tycker att jag gjorde allting rätt, höll mig till planen och tog i på rätt ställen så jag vet inte varför det inte gick fortare, säger Elvira Öberg.

Hon var den enda av de fem svenska åkarna som inte sköt fullt.

– Jag följer min plan och gör allt jag vill göra. Det är en knapp bom i ligg och en riktig kant i stå. Jag skulle inte gjort något annorlunda i hur jag hanterar tävlingen. De andra tjejerna skjuter fullt och det visar vilket starkt lag vi har. Det är imponerande, det är bara att buga och bocka, säger Öberg.

”Finns bara en väg”

Istället fick Elvira Öberg se storasyster Hanna ta silver och Linn Persson sluta trea. Närmast väntar jaktstart på söndag, en distans som Elvira Öberg varit som sämst fyra i under säsongen.

– Det finns bara en väg och det är uppåt. Det är bara att lägga det här bakom sig och ladda om, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.