Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experternas hyllningar efter svenska succén Foto: Bildbyrån/SVT

Experterna om medaljsuccén: ”Mäktigt att se deras uppvisning”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg och Linn Persson tog silver och brons i VM-sprinten. SVT Sports experter imponerades av duon och menar att medaljsuccén ger positiva effekter för resten av VM.

– Det betyder mycket att ha med sig det här in i mästerskapet, säger Magdalena Forsberg i SVT:s VM-studio.

Efter det svenska misslyckandet i mixedstafetten revanscherade sig de svenska damerna i VM-sprinten när Hanna Öberg tog silver och Linn Persson slutade trea.

– Det är mäktigt att se deras uppvisning, skyttet var i världsklass. Hanna kom in till tävlingen lite under radarn men gör ett jättestarkt lopp, säger Fredrik Lindström.

Även expertkollegan Helena Ekholm var imponerad.

– Hanna har haft en tung säsong men i dag såg man att den gamla Hanna var tillbaka. Vilken lättnad för Hanna att ha med sig det här resten av mästerskapet. Hon har en medalj och ingen press på sig, det kan gå hur bra som helst nu, säger Helena Ekholm.

”Det betyder mycket”

Det här är första gången som två svenskor är på samma mästerskapspall.

– Det här är årets höjdpunkt för åkarna och när man får ihop allting som många av de får i dag. Då är det en lättnad och eurofi, man svävar lite ovanför marken, säger SVT Sports gästexpert Magdalena Forsberg.

Hon menar att den svenska medaljsuccén kan betyda mycket för hela landslagstruppen.

– Det är ofta viktigt att få en bra start och det fick man inte i mixedstafetten. Men nu tycker jag att vi glömmer mixedstafetten och ser det här som starten. Då hade vi inte kunnat få en bättre start och det betyder mycket att ha med sig det här in i mästerskapet när det är många tävlingar kvar, säger Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.