Svenskorna långt efter i premiären

Publicerad

Varken Frida Hansdotter eller Sara Hector fick till det i världscuppremiären i Sölden.
Hansdotter gick i mål hela 2,02 sekunder efter italienskan Federica Bignone som leder.
– Det var kanske inte den bästa känslan, men det känns ändå skönt att vara hyfsat med, säger Hansdotter till SVT Sport.

Frida Hansdotter var först ut av svenskorna i världscuppremiären i Sölden när hon åkte ut som nummer tolv i storslalompremiären.

Frida Hansdotters första åk i Sölden

32-åringen, som slutade tia i den totala världscupen i fjol, fick en trög start på säsongen och gick i mål hela 2,02 efter ledaren från Italien Federica Brignone. Inför det andra åket ligger Hansdotter på elfte plats.

– Det var lite tufft där ute, men det är lika för alla och det var superhärligt att få stå där igen och känna pirret i magen. Jag fick försöka så gott jag kunde trots att jag inte såg så bra. Det var kanske inte den bästa känslan, men det känns ändå skönt att vara hyfsat med, säger Hansdotter till SVT Sport.

Inte heller Sara Hector, med startnummer 13, lyckades pricka rätt. Hector fick en dålig start och kom efter redan i början av åket.

– Tiden du förlorar i starten är tuff att ta igen alltså, säger SVT:s expertkommentator Pernilla Wiberg.

Se Sara Hectors första storslalomåk Foto: Bildbyrån

Däremot var avslutningen betydligt bättre och Hector, som var efter Hansdotter under större delen av åket, gick i mål precis före landsmaninnan. Hector var dock 1,91 efter Brignone och ligger nia inför fortsättningen.

– För rund i åkningen men den finns där. Underlaget var grymt men sedan var det inte så lätt med sikten. Nu har det kommit dimma och det blir lite snöblint, det blev svårt med tajmingen, säger Hector.

Hector: ”Svårt med tajmingen”

Estelle Alphand, som slog igenom förra året, var långt efter i första åket. Hon tappade mycket mellan första och andra mellantid och fortsatte att tappa in i mål. Hon gick in som 18:e – 3,95 efter ledande Brignone vilket inte räckte till ett andra åk.  Inte heller Magdalena Fjällström lyckades ta sig vidare från det första åket.

Estelle Alphand Foto: Bildbyrån

Andra åket sänds i SVT1 och i SVT Play från klockan 12.50.

Hela sändningen här:

27 okt 09.50 Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer