Hård: ”Jag tror att Stina Nilsson vinner”

2 objekt

Webbfråga

Hur går det för Stina Nilsson i sprinten?

Hittills 1 526 rösterVisa resultat

Jacob Hård tror på svensk seger i dagens sprint genom Stina Nilsson. Men han tror också att det finns medaljchans på herrsidan.
– På en riktigt bra dag kan de knipa en medalj, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

På damsidan tror Hård att det kommer bli ännu ett svenskt guld.

– Jag tror att Stina Nilsson vinner! Det är alltid lite vanskligt att veta hur formen är i första mästerskapsloppet när de inte tävlat på länge. Men Nilsson har varit den bästa i två säsonger nu, när hon stått på benen, så jag tror på henne.

Han tror även att det är goda chanser att det blir mer än en svenska i finalen. För Sverige kör förutom Nilsson även Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk och Anna Dyvik.

På herrsidan: ”Klassisk stil gynnar svenskarna”

Även om den är mindre så tror Hård att det finns en chans till medalj på herrsidan också.

– Klassisk stil gynnar svenskarna. Konkurrensen är smalare där: Pellegrino och fransmännen kommer inte till sin rätt i klassiskt. På en riktigt bra dag kan Teodor Peterson, Calle Halfvarsson och Oskar Svensson knipa en medalj.

Han tror att det blir norske Johannes Hösflot Kläbo som tar hem guldet och tror att Aleksej Poltoranin från Kazakstan blir dagens joker.

Hård: Därför gynnas svenskarna av klassisk stil

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.