Marcel Hirshcer tog sin 23:e världscupseger i Beaver Creek, USA. Foto: Bildbyrån

Hirschers styrkebesked – tog ny världscupseger

Uppdaterad
Publicerad

Med ett brutet ben i mitten av augusti fruktade slalomstjärnan Marcel Hirscher för sin medverkan i OS.

Mindre än fyra månader senare har österrikaren återigen klivit högst upp på pallen i världscupen.

–Vi klarade det. Jag vet inte hur vi  lyckades,men jag vet är att det här är en av de största dagarna i min karriär, säger  Marcel Hirscher till Kanal 5.

Det var den 17 augusti som Marcel Hirscher, 28, bröt vänstra fotleden under ett träningspass.

Rehabiliteringen gick snabbare än väntat och Hirscher var tillbaka redan i slalompremiären i Levi där det blev det en 17:e plats.

Efter att ha vunnit storslalomen i Beaver Creek, USA, har världscupens sexfaldige totalvinnare nu visat att han återigen är att räkna med på allvar.

Hyllar sitt team

Österrikaren vann 88 hundradelar före Norges Henrik Kristoffersen och ytterligare 15 hundradelar för Stefan Luitz, Tyskland. Efter segern hyllar Hirscher sitt team.

– Efter att ha missat fyra månader av träning ska det inte vara möjligt att ens konkurrera om en topp tio placering. Mitt team har jobbar hårt och vi klarade det och jag vet inte hur vi lyckades. Allt jag vet är att det här är en av mina största dagar, säger Marcel Hirscher till Kanal 5.

Olsson långt från pallen

Matts Olsson blev bäste svensk på nionde plats. 25-åringen var 62 hundradelar från pallen.

– Det finns mycket att slipa på. Jag får jobba på att försöka hänga med bättre och attackera i svängarna, säger Olsson till Kanal 5.

André Myhrer kom på en 18:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.