Både Kalla och Nilsson nobbar Tour de Ski

Publicerad

Förra året valde flera av skidstjärnorna att inte åka Tour de Ski, för att istället fokusera fullt på OS som gick strax efter. Varken Stina Nilsson eller Charlotte Kalla ställde upp. En plan de tänker hålla sig till även i år.
– Jag vill ha en bra träningsperiod över jul och nyår, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla sa redan i maj att hon förmodligen skulle hoppa över Tour de Ski även i år. Touren avgörs för nära inpå VM, menar hon.

– Precis. Det är ju speciellt när det är en mästerskapssäsong. Det är svårt att få tid till den träning jag behöver för att kunna – förhoppningsvis – få till den formtopp som behövs under ett mästerskap, sa hon till SVT Sport då.

”Mer energi kvar”

Nu meddelar både Charlotte Kalla och Stina Nilsson att de inte har några planer på att åka Tour de Ski i år.

– Nej, jag kommer inte åka Tour de Ski, tror jag, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

– Jag åkte den för två år sedan och kände väl att inspiration och form rann ut i och med den prestationen. Så jag hade inte så mycket kvar sen när mästerskapet kom. I fjol valde jag att inte köra och då upplevde jag att jag hade mer energi kvar till mästerskapet i Pyeongchang.

Passar inte i schemat

Charlotte Kallla står över touren för att istället få till en bra träningsperiod över jul och nyår. Målet är VM i Seefeld som går i slutet av februari.

– Det kommer inte bli Tour de Ski för mig i år. Den passar inte in i planen, säger hon till SVT Sport.

– I övrigt har jag inte bestämt vilka världscuplopp jag eventuellt står över.

Enligt Aftonbladet har inte Ebba Andersson, 21, bestämt sig för om hon ska åka touren eller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer