Grönborg: ”Inte helt oväntat”

Publicerad

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg efter IOK:s besked om att Ryssland inte kommer kunna tävla som nation i OS utan under neutral flagg. – Det var inte helt oväntat om man följt det som har hänt, säger han till SVT Sport.

– Jättesynd för de ryssar som är rena, men det var inte direkt oväntat.

”Räknades som ett favoritlag i turneringen”

Tre Kronor kommer inte få möta Ryssland, men däremot ett neutralt landslag som kommer bestå av ryssar under OAR (Olympic Athlete from Russia).

– Det kommer fortfarande vara ett duktigt och väldigt bra lag. Innan det här hände räknades Ryssland som ett favoritlag i turnerningen och har de samma spelare får man räkna med det, om de ställer upp på de här villkoren.

– De är fantastisk bra hockeyspelare och favoriter, säger han.

Experten: ”Tror inte de spelar under neutral flagg”

SVT Sports expert Jonas Andersson tror att KHL kan stå fast vid hotet att inte släppa spelare till OS efter beskedet.

– För svensk del som har många skickliga spelare i SHL kan det vara en fördel eftersom många ryska och kanadensiska spelare spelar i KHL, även om jag inte tror det är någon som går och hoppas på det i dagsläget, i alla fall inte jag, säger han.

– Jag tror inte Ryssland kommer spela under neutral flagg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer