Jessica Diggins vann masstarten på 10 km

Uppdaterad
Publicerad

Ida Ingemarsdotter blev elva i dagens masstart på 10 km i Seefeld och därmed bästa svenska. Amerikanskan Jessica Diggins vann före tourledaren Heidi Weng och Ragnhild Haga.

OS-uttagna Ida Ingemarsdotter blev tillslut elva på dagens masstart. En stark insats enligt SVT:s expert Anders Blomquist:

– Ett bra lopp av Ida. Hon åker på bra, säger Blomquist.

Ebba Andersson slutade på 25:e plats, vilket inte är lika bra enligt Anders Blomquist.

– Hon åker inte alls lika starkt. Det var inte en jättebra insats.

”Ville vara som Cologna”

Jessica Diggins vann loppet och var mycket nöjd med sin insats. Amerikanskan berättade att hon tidigare under dagen tittat på herrarnas lopp, som Dario Cologna vann.

– Alla vill vara som Dario (Cologna), även jag. Det var inte vackert med jag borrade ned huvudet och bara körde, säger hon i en intervju till amerikansk media.

De andra svenskorna Maria Nordström kom på 17:e plats, Linn Sömskar på 28:e plats, Evelian Settlin på 38:e plats och Maja Dahlqvist 49:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.